Muurstickers worden gesneden uit een hele dunne laag vinyl. Eén zijde van de vinyl is zelfklevend. De zelfklevende laag zorgt ervoor dat de muurstickers voldoende hechten aan vlakke tot lichte structuur oppervlakken. De muurstickers worden gesneden uit een vinyl die is voorzien van een niet-permanente kleeflaag. Dit is belangrijk, want hierdoor kun je de stickers ook na een langere tijd weer zonde schade verwijderen.

De folie

Omdat de sticker wordt gesneden uit een hele dunne laag lijkt het net alsof het is geschilderd. Op grovere oppervlakken zal de structuur van de muur ook zichtbaar zijn door de folie heen. Wij gebruiken uitsluitend folies van topkwaliteit. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor kwetsbare ondergronden en hebben, afhankelijk van de kleur, meerdere jaren kleurgarantie.

Wij snijden de muurstickers uit een vinyl met matte afwerking. Dit geeft het mooiste resultaat en vormt een mooie balans tussen een geschilderde muur en de sticker.

Hoe wordt de sticker gesneden?

Allereerst ontwerpen wij de muursticker als snijbestand zoals een EPS formaat. DIt zijn lijntekeningen die zijn opgebouwd uit coördinaten of formules. Tekst of abstracte afbeeldingen kunnen hierdoor snel worden ingeladen en belangrijker; ze zijn onbeperkt schaalbaar. Het ontwerp van bijvoorbeeld 10x10cm kan ook afgedrukt worden op 10 x 10 meter zonder verlies in kwaliteit. In het geval van een sticker gaat het dan om hoe strak de lijnen zijn.

De snijplotter

Nadat het ontwerpbestand is klaargezet wordt deze doorgestuurd naar een snijplotter. Een snijplotter is een grote printer en is voorzien van een hele fijne naald in plaats van een inktkop. Deze snijdt alle lijnen door de bovenste laag van de folie. De onderlaag wordt niet uitgesneden. De snijplotter kan meerdere meters in enkele minuten verwerken, afhankelijk van de details (de lengte van de snijlijnen).

Het pellen van de sticker

Vervolgens wordt de sticker met de hand gepeld. De overtollige folie wordt verwijderd en de tekst of illustratie blijft over op het schutvel. Bij veel details moet er veel overtollige folie gepelld worden. Muurstickers met veel details of tekst zijn daarom duurder.

De sticker appliceren

Om ervoor te zorgen dat de sticker snel en recht aangebracht kan worden op de muur wordt een zogenaamde applicatielaag aangebracht. Deze laag houdt alle letters en vormen bij elkaar en wordt gemaakt van papier met een lichte lijmlaag. Deze lijmlaag heeft een hechting die minder sterk is dan de lijmlaag van de folie. Hierdoor komt de applicatie los van de folie en blijven de letters kleven op de muur.

Een muursticker aanbrengen

Om een muursticker aan te brengen heb je een rakel of spatel nodig. Hiervoor kun je ook een bankpasje of een opgevouwen handdoek gebruiken. Wij raden het gebruik van een rakel aan omdat je hier de meeste luchtbelletjes mee kunt wegwrijven. Dit geeft utieindelijk het strakste resultaat.

Bij uw bestelling ontvangt u een duidelijk plakinstructie voorzien van tekst en beeld.